Nederlands     English     Deutsch     Français

MVO

Sinds de oprichting van Courtesie, ben ik van mijn mening dat personeel meer is dan alleen maar nodig voor het uitvoeren van werkzaamheden en het vervullen van een functie. Het zijn de mensen die het bedrijf mede draaiende houden maar ook helpen aan de uitbouw en daarmee het succes van het bedrijf. En omgekeerd streef je ernaar dat werknemers arbeid niet alleen maar als ‘verplicht werk’ zien maar zij een bijdrage willen leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling, de organisatie en aan de maatschappij.
Courtesie draagt ook bij aan de maatschappij door mensen aan het werk te helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt en heeft inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Sinds het begin heeft Courtesie mensen, voornamelijk vrouwen, aangenomen met een beperking, een ziekteverleden, met een seniore leeftijd, een andere etnische achtergrond of omdat zij een vanwege een ogenschijnlijk ‘streepje achter’ minder snel aan het werk kunnen komen.
Hun wilskracht, inzet en leergierigheid gecombineerd met een goede motiverende begeleiding, heeft succes opgeleverd voor de langere termijn omdat we streven naar duurzame arbeidsrelaties.
Overbodig woon-werkverkeer en onnodige kantoormeters proberen we tot slot te vermijden doordat we ook de thuiswerkpolicy hebben. Werk & privé moet immers zo prettig mogelijk op elkaar aansluiten met een goede afwisseling tussen werk op kantoor en thuis.

Antoinette Chin A Loi De Hoog
Directeur